Tapcursus/Biertraining

Een horeca zaak is veel bezig met het personeel te trainen maar de ondernemer heeft hiervoor vaak weinig tijd. Het verloop in personeel is in de horeca veel hoger dan in andere vakgebieden. Als dit personeel niet of niet goed wordt getraind dan kost het de ondernemer, in de eerste maand van een nieuwe werknemer, drie keer een maandsalaris.
Gasten zijn vaker zelf steeds meer op de hoogte van bier en willen meer service en kwaliteit. Als een werknemer dit door gebrek aan training niet kan geven zal de gast minder besteden en sneller geneigd zijn ergens anders naar toe te gaan waardoor u, als ondernemer, in deze toch al zo moeilijke tijden omzet mis loopt.

Door uw personeel goed te trainen zal;

  • zal u de omzet zien stijgen
  • het tapverlies wordt geminimaliseerd
  • de gastvrijheid en service gaat verbeteren
  • gasten krijgen een beter bieradvies wat zal aansluiten bij hun smaak en zullen meer tevreden zijn waardoor u betere revieuws en mond op mond reclame zult krijgen.
    Wij geven verschillende op maat gemaakte Horecatrainingen. Om de “oude rot” in het vak een opfris cursus te geven of de nieuweling wegwijs te maken in de bierwereld.

Tapcursus:

Het is van groot belang dat bier op de juiste wijze getapt en geserveerd wordt. Vakbekwaam barpersoneel is niet alleen prettig voor de gasten, maar het verbetert ook de verkoop en zorgt voor minder tapverlies. Naast goed leren tappen leer je in deze cursus ook het uitserveren van (speciaal)bier van de fles en het inschenken hiervan. Tevens geven we handvaten om meer bier te verkopen.

Iets over bier cursus:

We beginnen met de basis, de ingrediƫnten van bier en het brouwproces komt aan bod.
Tevens laten we je kennismaken met de diverse biertypes die er zijn en hun kenmerken en smaakprofielen, uiteraard worden deze ook geproefd zodat het makkelijker in de praktijk te brengen is. Ook zullen diverse “bier mythes” ontkracht worden en het hoe en waarom worden toegelicht. Uiteraard kan deze cursus naar wens worden aangepast en komen de aspecten aan bod die u juist belangrijk vind.

Voor meer informatie over onze biertrainingen stuur een bericht via onze contact pagina.